Az Internazionale csapata hódította el a Bajnokok Ligája trófeáját, miután a döntőben legyőzte a Bayern Münchent, és ezzel triplázni tudott az idei szezonban. Magukénak tudhatják a scudettót, az olasz kupát és immár a BL aranyat is Mourinho tanítványai. Ezzel az első számú európai kupasorozatot harmadszorra nyerte meg az Inter, 1964 és 65 után 2010-ben is. Így az örökranglistán befogta az ezidáig három győzelemnél tartó Manchester Unitedet és a Barcelonát.

 

A madridi találkozó elején kiegyenlített játék folyt, igazán egyik kapu sem forgott veszélyben. Aztán a 35. percben Júlio César óriási kirúgását Milito Sneijdernek lefejelte, a holland remek ütemben visszatette az argentin társa elé a labdát, aki könyörtelenül kihasználta a német védelem bizonytalanságát. A gól láthatóan megfogta a Bayern játékosait, ám több találat nem esett az első játékrészben.

A második félidő müncheni rohamokkal kezdődött, éreztetvén ellenfelükkel, ez a meccs még nincs lefutva. Rögtön a félidő elején Müller találta magát szembe az Inter portásával, ám a brazil kapus óriási bravúrral kivédte a bajor csatár lövését.

A folytatásban kicsit visszább estek a német rohamok, Mourinho ismét jól megszervezte csapata védőjátékát, így hiába birtokolta többet a labdát a Bayern, csak meddő mezőnyfölényre volt ez elegendő.

A 70. percben aztán egy ellentámadást követően Milito visszahúzós csellel átrázta van Buytent és kilőtte a hosszú alsót, ezzel kialakítva a 2-0-s végeredményt.

A hármas sípszót követően elszabadult a pokol Madridban és Milánóban, óriási olasz fieszta vette kezdetét. Ünnepélyes keretek között, Inter mezben 700. tétmérkőzését játszó Javier Zanetti emelhette először magasba a győztesnek járó kupát. A milánóiak, így Olaszországnak a tizenkettedik BL címet szállították, igaz az Internazionaléban csak egy talján kapott szerepet, Marco Materazzi, ám ő is csak az utolsó percekben lépett pályára.

Ezzel a fantasztikus teljesítménnyel a portugál tréner is beírta magát a labdarúgás történelemkönyvébe, ugyanis ő a harmadik olyan edző, akinek sikerült két különböző csapattal is elhódítania a Bajnokok Ligája serlegét (2004 Porto, 2010 Inter).

 

Internazionale 2-0 Bayern München

Gólszerző: Milito (35 és 70. p)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seriea.blog.hu/api/trackback/id/tr682028747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása