A Calciopoli után, a torinói triumvirátus, Blanc, Gigli és Secco egy öt éves tervet tűzött ki célul, amiben azt fogalmazták meg, hogy fél évtized alatt, a csapatot az európai elit klubok közé vezetik, ahová mindig is tartozott. Ez az időszak lassan lejár, és nyomát nem látni a nagy fellendülésnek, sőt… Az idei harmatgyenge teljesítménnyel elért bajnoki hetedik hely, a trio felbomlását eredményezte. A klub tulajdonosai az elnöki posztra Andrea Agnellit választották, sportigazgatónak Giuseppe Marottat nevezték ki, míg az új vezetőedző Luigi Del Neri lesz. Ezzel a korábbi elnök, Jean-Claude Blanc mostantól csak a gazdasági ügyekkel foglalkozik, míg Secconak valószínűleg nem lesz helye az új vezetésben.

Nagyon érett már ez a lépés, hiszen a klub már hosszú évek óta nem nyert semmit és a szurkolók sosem voltak megelégedve Seccoék ténykedéseivel. Legfőbb bűnként a gyenge igazolásokat, és ezzel az ablakon kidobott euró milliókat róják fel nekik. Szó, mi szó, az évek során elköltött igazolási összegek mögött, egy klasszis játékos sem szerepel, ami igen fájó egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező klub szurkolóinak. A triumvirátus bebizonyította már sokszor, nem tudja átlépni saját árnyékát, ennek következménye ez a változás a torinói klub élén.

Az idei év meglepetés csapatától, a Sampdoriatól három szakembert csábított el a Juve. Az egyik Marotta, a Samp volt igazgatója. Ő veszi át Secco pozícióját, mostantól ő felel az igazolásokért. A másik, a játékos megfigyelő, Fabio Paratici. Ő a nemrégiben elbocsátott Castagnani szerepét tölti be. Míg a harmadik Genoaból érkezett, Del Neri, aki a Juventus új vezetőedzője.

Látszik tehát, hogy a klub élén komoly változások következtek be, de amit hiányolhatnak a szurkolók, az az, hogy az orvosi stáb változásáról nincs semmi hír. Meglepő dolog ez, annak tudatában, hogy évek óta a játékoskeret 30-50 százaléka szinte folyamatosan sérüléssel bajlódik. Ritka pillanat, amikor a legerősebb kezdőcsapatával és cserepadjával tud kiállni a Juventus egy-egy találkozóra. Márpedig az utóbbi 3-4 évben ez a helyzet. Fogták ezt már az edzőpálya kemény talajára, a szerencsétlenségre, de minden bizonnyal, ebben az orvosi stáb is nyakig benne van.

A klub most a feje teteére lett állítva, kíváncsian várjuk mi sül ki ebből. Egy biztos, kemény és profi munkára lesz szüksége az új vezetőknek, ahhoz, hogy ne kelljen egy újabb öt éves tervet kidolgoznia…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seriea.blog.hu/api/trackback/id/tr782017458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása