A Coppa Italia elhódítása után a milánóiak a bajnoki aranyat is bezsebelték az utolsó fordulóban, miután a Siena otthonában 1-0-ra legyőzték vendéglátójukat. A záró fordulóhoz két pontos előnnyel érkező kék-feketék, a Franchi stadionban látogattak. Abban a tudatban léphettek pályára, ha megszerzik a három pontot, a Chiveo-Roma mérkőzéstől függetlenül ünnepelhetik újabb bajnoki címüket. Ennek megfelelően, az első perctől kezdve az Inter csapata irányította a mérkőzést, ám az első félidőben nem sikerült megszerezni a vezetést, elsősorban a Siena kapujában remeklő Curci miatt. A gólszerzéshez legközelebb, az olykor hisztis kisfiú benyomását keltő Balotelli állt (aki ma jófiú volt), de a kapufáról kifele pattant a lövése. Eközben Veronában, 20 ezer vendég drukker buzdította Ranieri legényeit, akik két gólos előnyre tettek szert, és azzal a tudattal vonulhattak pihenőre, hogy 45 percnyi játék után, ők állnak a tabella élén. Az első játékrész  40.percében Vucinic szerezte meg a „Farkasoknak” a vezetést, majd a félidő hosszabbításában, De Rossi lőtt egy bődületesen nagy gólt Squizzi kapujába.

A fordulás után Sienában az Internazionale fölénye még inkább demoralizálóvá vált, szinte csak idő kérdése volt, mikor lőnek gólt a milanóiak. Erre az 58. percig kellett várni, mikor is Zanetti szlalomozott a védők között, majd remek ütemben ugratta ki Militot, aki ezt a helyzetet már nem hibázta el. A vezető találat után már visszább vett az Inter a támadásokból, ám továbbra is Cambiassoék irányították a játékot.

Veronában a második félidő már nem hozott érdemleges eseményt, az AS Roma csapata hozta a győzelmet,  amivel minden tőle telhetőt megtett, ám az Inter már nem ne engedte ki a kezéből a scudettót. Ezzel zsinórba ötödször lettek bajnokok a Nerazzurrik (negyedszer a pályán elért eredmények alapján), e csodaszép ajándékkal meglepve a klub elnökét, Massimo Morattit, aki ma ünnepli 65. születésnapját.

Ám nincs még vége Mourinhoék szezonjának, hiszen szombaton Madridban, a Bajnokok Ligája döntőjében, a Bayern Münchennel csapnak össze Európa trónjáért.   

Eldőlt az is, hogy jövőre a Sampdoria csapata indulhat a BL selejtezőjében, miután hazai pályán Pazzini góljával legyőzték a Napolit. Így a Palermo hiába nyert Bergamóban, maradt az ötödik helyen, és ezzel a következő szezonban az Európa Ligában szerepelhet a szicíliai csapat.

38. forduló végeredményei:

Milan 3-0 Juventus    Lazio 3-1 Udinese   Atalanta 1-2 Palermo   Bari 2-0 Fiorentina                     Cagliari 1-1 Bologna    Catania 1-0 Genoa    Chievo 0-2 Roma    Parma 4-1 Livorno                  Sampdoria 1-0 Napoli    Siena 0-1 Inter

Az Inter, a Roma és a Milan a Bajnokok Ligája főtáblájára, a Sampdoria a Bajnokok Ligája selejtezőjébe, míg a Palermo, a Napoli és a Juventus az Európa Liga selejtezőjébe kvalifikálta magát.

Az Atalanta, a Siena és a Livorno kiesett az olasz első osztályból.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seriea.blog.hu/api/trackback/id/tr922007844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása