Nem várt fordulatot hozott a calciopoli tárgyalásának újabb, immáron ötödik nápolyi napja, Teresa Casoria bírónő ugyanis elfogadta a Luciano Moggi ügyvédei által benyújtott bizonyítékokat, így a tárgyalást egyelőre április 20-ig meghosszabbította.

Az egyebek mellett a mérkőzésekre történő játékvezető kijelölés befolyásolásával vádolt korábbi Juventus vezér védői 75 lehallgatott telefonbeszélgetés másolatát terjesztették a bíróság elé, melyből beigazolódni látszanak Moggi korábbi állításai, miszerint amennyiben őt bűnösnek találta a bíróság az ellene felhozott vádakban, úgy kivétel nélkül szinte az összes élvonalbeli klubvezetőt, illetve tulajdonost hasonló vádakkal kellene illesse, ugyanis egytől-egyig szinte mindannyian tudatában voltak e rendszernek, illetve mindenki próbálta azt használni is saját érdekei szerint. A benyújtott bizonyítékok alapján ugyanis nemcsak, hogy a meghurcolt Juventus, valamint elmarasztalt Milan, Fiorentina, Lazio és Reggina, hanem a Bologna, a Cagliari, a Palermo, a Roma és az Udinese vezetői is folyamatosan egyeztettek a Bergamó vezette testülettel a soron következő találkozóikra küldendő sípmester személyét illetően. Ráadásul a felsoroltakon kívül kitűnik, hogy egy egyesület, az Inter esete még e csoporton belül is külön kiemelést érdemel, ugyanis Massimo Moratti klubja az Inter akkori elnöke Giacinto Facchetti révén mindenkit megelőzve, vetélytársai előtt 2-3 nappal elsőként juthatott fordulóról-fordulóra ezen információk birtokába.

S, hogy az újonnan felröppent információk okozta sokk még tovább gyűrűzzön, a tárgyalásra beidézett Attilio Auricchio,a vizsgálat korábbi vezetője leszámítva néhány nevetséges kifogást egyszerűen képtelen volt megindokolni e tények korábbi figyelmen kívül hagyását, így hatalmas meglepetésre még az is megtörténhet, hogy a korábban a szinte kizárólag Moggiék nyakába varrt vádakról valóban kiderül, hogy bár nem alap nélkül röppentek fel és vezettek a bundabotrány kirobbanásához, de a bizonyítékok mentén vagy a prominens vezetők és klubok közül szinte mindenkit, vagy a rendszer szabályait megismerve és elfogadva senkit sem kellett volna példás büntetéssel illetni.

Visszatérve az Inter korábbi elnökére, a mai meghallgatás során például az is bizonyosságot nyert, hogy Facchetti többször is járt korábban Bergamo házában, illetve a vizsgálóbizottság birtokában már korábban is volt olyan hangfelvétel ,melyből kiderült, hogy az Inter egy találkozóra kifejezetten Pierluigi Collinát kérte játékvezetőként, ám mindezt a vizsgálatot végző testület nem tartotta elég fontosnak, illetve érdemi információnak ahhoz, hogy évekkel ezelőtt az Intert is vád alá helyezze..

Sőt, ha van klub, aki mindezen botrányból egyedüliként igazán profitált, az a korábban hosszú évekig a Scudetto közelébe sem került nerazzurri volt, hiszen Moratti egyesülete nemhogy csak a bíróság által az addig oly hűen, ámde hiába áhított bajnoki cím odaítélésének örvendhetett, hanem vetélytársai meggyengülése, illetve a történtek után a Juventus két csillagának áron aluli elhappolása miatt évekre a legerősebb olasz együttessé nőtte ki magát.

Folytatása további 3000 lehallgatott beszélgetés nyilvánosságra hozatalával és megannyi eleddig megválaszolatlan további kérdés feltételével hamarosan következik..

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seriea.blog.hu/api/trackback/id/tr41921840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása