Egyre nagyobb düh és szomorúság borul fordulóról-fordulóra a Juventus szimpatizánsaira. A csapat hétvégén egy újabb, már-már megszokott csúnya zakóba szaladt bele, a kiesés elől menekülő Udinese otthonában. A Friuli stadion hazai közönsége egy szórakoztató, felszabadult iskolajátéknak örülhetett, míg a vendég drukkerek nagy része, már jóval a hármas sípszó előtt elhagyta a stadiont. Ezzel egyre távolabb kerülnek a Zebrák a Bajnokok-Ligája selejtezőt érő 4.helyezéstől.

A szezon kezdete előtt, az olasz focit figyelemmel követők körében sokan azt gondolták, az idei kerettel a torinóiak felvehetik a versenyt a scudettoért folytatott harcban.

 Az új idényre a vezetőség az egykori exjuventino Ciro Ferraranak szavazott bizalmat, aki igaz már dolgozott Lippi mellett a válogatottban és a Juventusnál az ifi csapatot is irányította, majd az elmúlt szezon végén Ranierit váltotta az A csapat kispadján, ám mégis edzői pályafutása elején járó, tapasztalatlan edző kezébe került egy nagyon komoly feladat. Nevezetesen, ismét nagy csapatot faragni a Juventusból és látványos játékkal szórakoztatni a közönséget. Ezen döntésben valószínűleg Ferrara alacsony fizetése is közrejátszott, hiszen az olasz trénernek évi keresete nem érte el az 1 millió eurót. Az őszi időszak nem is tűnt rossznak, mivel a csapat az élmezőnyhöz tartozott és a BL csoportkörből is továbbjutásra is állt. Az új szerzemények jó formában játszottak, gondolhatunk például Diego parádés római játékára. Ám jött ismét az utóbbi években már megszokott sérüléshullám, ami az egész szezonban tizedelte a csapatot. Pontvesztések a bajnokságban és talán a szezon fordulópontja és a mélyrepülés kezdete a Bajnokok Ligájából való kiesés. A játékosok és a csapat formája, teljesítménye folyamatosan gyengült, majd a hazai, Bayern München elleni 4-1-es vereség ráébresztette a szurkolókat, ez a csapat nagyon messze van még az utóbbi, Fabio Capello vezette nagy gárdától.

A téli igazolási szezonban a keret megerősítése elmaradt, egyedül a fiatal Candreva érkezett, holott láthatóan szenvedett a csapat. Ennek levét a vezetőedző itta meg, Ferrarat a kudarcok felelőseként menesztették.

 

A vezetőség ismét tizenkilencre húzott lapott és kinevezte Alberto Zaccheronit, akinek három éve nem volt munkája, sőt, legutóbb a városi rivális Torinótól menesztették, zsinórban elszenvedett hatodik veresége után. E nem túl jó ajánlólevél ellenére mégis leülhetett a Juventus kispadjára. Irányítása alatt sem változott semmi, illetve, talán most már kijelenthető, ami korábban szinte elképzelhetetlen volt, még tovább gyengült a csapat egysége és tovább zuhant a játékosok önbizalma. A sérülések idő közben sem kerülték el a Zebrákat, volt, hogy érdemleges, minőségi csere nélkül kellett kiállni tétmérkőzésre… Így aztán pedig a sok belső probléma mellett borzasztó nehéz jó teljesítményel előrukkolni. A bajnoki arany köré szőtt álmait már régen elfelejthette a csapat, hisz idő közben a 4. helyen találták magukat a torinóiak.

Az ultrák először a vezetőség ellen fordultak, de amikor az angol bajnokság közép- kiscsapata, a Fulham, 4-1-es londoni győzelmével búcsúztatta a Juventust az Európa-Ligából, már a játékosok is kaptak hideget-meleget. Főleg a gyengén teljesítő Felipe Melo és Zebina játékát kritizálták a szurkolók.

 

A scudetto elúszott, a kupából, a BL-ből és az EL-ből kiesett a csapat, és ha ez még nem lenne elég, jelenleg csak a 7. helyen tanyázik a Bianconeri és nagyon halvány esélyük van már csak elérni a szezon minimális célkitűzését, azaz, a bajnokságban legalább a negyedik helyezést.

Mindezt megfejelve olyan negatív csúcsot döntöttek meg Cannavaroék a hétvégén Udinében, amire még soha nem volt példa a klub történetében, nevezetesen, sorozatban 19. mérkőzésükön vette be ellenfele az Öreg Hölgy hálóját. Ezt előzetesen senki nem gondolta volna pláne nem egy olyan védelem mellett, melynek közepén a világ talán jövőbeli legjobb és a néhény évvel ezelőtt kétségtelenül legjobb középhátvédje játszik.  

Szégyenletes teljesítményt nyújt a csapat vezetősége, inkompetensek a feladatuk elvégzéséhez, igazán nagy játékosokat és tapasztalt, tekintélyes edzőt nem tudnak, vagy nem akarnak a csapathoz csábítani. Az orvosi stáb lecserélése még csak meg sem fordult a fejükben.

Szégyenletes teljesítményt nyújt az orvosi stáb, az idei szezonban már több mint ötven sérülés gyötörte a csapatot.

Szégyenletes teljesítményt nyújtanak a játékosok, hitehagyottan, mélyen tudásuk alatt teljesítenek, küzdeni akarás legkisebb jelét se mutatva játszanak hétről-hétre. Sok játékos meg sem érdemli, hogy ebben a klubban szerepeljen.

Ki tudja, mi lesz veled Juventus?! Egy biztos, radikális változtatásokra lesz szükség a nyáron minden téren, hiszen ez a teljesítmény nem méltó a klub történelméhez. Nehogy olyan sorsra jusson végül az Öreg Hölgy, mint a Pro Vercelli, a Leeds United vagy éppen a Nottingham Forest...

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seriea.blog.hu/api/trackback/id/tr311896595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása