Ha nem is megnyugtató különbséggel, de hozta a kötelezőnek elkönyvelt első mérkőzést a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az Inter. Nem lett ugyan gólzáporos győzelem, nem volt a második félidő kis részét eltekintve sziporkázó játék, de a lényeg, az előny kiharcolása és a kapott gól elkerülése kipipálva, így bizakodva várhatják a kék-feketék a mindössze 4 nap múlva rendezendő visszavágót. Sokan egy könnyed legyintéssel elintézték a sorsolást követően a CSZKA Moszkva csapatát, miszerint nem okozhat az orosz együttes különösebb gondot egy magát BL aspiránsnak tekintő együttesnek, de ha figyelembe vesszük a 2005-ös UEFA győztes idei nemzetközi szereplését, kitűnik belőle, sokkal inkább egy kellemetlen meglepetésekre felettébb hajlamos, közel sem kicsapatnak tekinthető együttes került fortuna keze által az Inter elébe, mint egy könnyed erőpróbának tekinthető lelkes meglepetéscsapat. Ráadásul a Manchesterben kiharcolt 3-3, vagy éppen az isztambuli és sevillai győzelem alapján kijelenthető, nem csak az európai csapatok számára sok esetben bevehetetlen erődnek tűnő oroszországi környezetben, hanem idegenben is képesek borsot törni erőviszonyoktól függetlenül ellenfelük orra alá.

Mindezek fényében, illetve az első találkozóra kipontozódott Lucio és Motta hiányának ismeretében akár kifejezetten jó eredménynek is elkönyvelhetjük az 1-0-ás hazai sikert, mely ugyan fényévnyire van egy már lefutott visszavágó ígéretétől, de mivel előre borítékolhatóan mindössze egy idegenben szerzett találat hiányzik a továbbjutás kiharcolásához, így aztán viszonylag optimistán tekinthetünk a visszavágó elé.

Az igazi megmérettetés aztán ezután következhet majd, a csoportban is ellenfélül kapott Barcelona, vagy esetleg a hosszú évek óta szintén Európa elitjébe tartozó Arsenal közül bármelyik is jut majd ellenfélül, mindenképpen fel lesz adva a lecke Mourinho fiainak. Pillanatnyilag úgy tűnik egyedül a Barca lehet képes feltartóztatni e remek együttessé formálódott csapatot, s amennyiben összejönne ez említett két klub részvételével bonyolítandó "álomelődöntő", azt akár előrehozott fináléként is definiálhatnánk. És bár a csoportkörben Barcelónában könnyedén lépett át ellenfelén a katalán együttes, egy mindkét fél számára éles élethalál harcban egészen biztosan máshogy alakul majd a mérkőzések forgatókönyve.

S amennyiben az Inter és többmillió szurkolója valóban idén végre jelezni szeretné a világnak, hogy eljött az újkori legendás Grande Inter időszaka, keresve sem találhattak volna jobb alkalmat minderre, mint a világ valaha volt egyik legnagyszerűbb együttesének (mely nem mellékesen a Bajnok Ligája aktuális címvédője) búcsúztatása. Mindenesetre ha van párharc, melynek kimenetele abszolút megjósolhatatlan, akkor ez esetben egészen biztosan egy ilyen kűzdelem elébe nézünk majd.

 

 

 

survey services

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seriea.blog.hu/api/trackback/id/tr951887082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása