Hétvégén befejeződik a 2009/2010-es bajnoki szezon Itáliában, ahol a scudetto sorsa az utolsó fordulóban dől el. A címvédő és listavezető Internazionale várhatja kedvezőbb helyzetből a játéknapot, hiszen üldözője, az AS Roma két ponttal leszakadva követi őt. A milánóiak Sienaba utaznak, míg a Roma Veronában vendégszerepel a Chievo otthonában. Egyik párharc sem tűnik túl keménynek az éllovasok szemszögéből nézve, ám az előző fordulóban, a már biztosan kieső Siena, Firenzéből hozott el egy pontot, míg a veronaiak épp az Intert szorongatták meg, ám maradtak végül alul egy góllal Milánóban. A fővárosiak abban bízhatnak, hogy a Siena szépen akar búcsúzni a Serie A-tól és mindent megtesznek legalább egy pont megszerzéséért, míg a kék-feketék, az előző fordulóban éppen saját bőrükön tapasztalt, Chievo játékosainak küzdeni tudásában reménykedhetnek. Na, de mi történik, ha… ?!

Bajnok az Internazionale, ha:    - Legyőzi a Sienat, ez esetben a veronai eredménytől függetlenül zsinórban negyedszer bajnok (pályán elért eredmények alapján).

- Döntetlent játszik, ám a Roma nem tud nyerni.

- Vereséget szenved, de a „Farkasok” nem tudják a három pontot begyűjteni.

Bajnok az AS Roma, ha:               - Győz a Chievo ellen és Sienaban döntetlen születik. Ekkor beéri pontszámban az Intert, sőt, meg is előzi, hiszen Itáliában pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény számít, amiben a fővárosi gárda jobb (Inter 1–1 Roma ill. Roma 2-1 Inter), így Ranieri legényei örülhetnek az aranyéremnek.

- Győz Veronában, míg a milánóiak kikapnak a Toszkánában

Látszik tehát, hogy az Internek nagyobb esélye van megvédeni bajnoki címét, és a már kieső Siena nem jelenthet Mourinhóéknak gondot, de a labdarúgásban történnek néha csodák.

A bronzérem sorsa már korábban eldőlt, ennek büszke, vagy éppen szomorkás tulajdonosa az AC Milan csapata lesz. Ugyan a Sampdoria még pontszámban beérheti a piros-feketéket, de az egymás elleni eredményben jobban áll a milánói gárda (Milan 3-0 Sampdoria ill. Sampdoria 2-1 Milan). Ezzel a teljesítménnyel nem túlzottan elégedett a milanói csapat vezetősége és szurkolói, ez okból valószínűsíthető a vezetőedző, Leonardo távozása a kispadról. Nyáron mélyen zsebbe kell nyúlni klasszis játékosokért és keresni kell egy kiváló edzőt az illetékeseknek, ha nem akarják magukra haragítani az ultrákat…

A még Bajnokok-Ligája selejtezős helyet érő negyedik pozícióért két csapat van versenyben. Az előbb már említett Sampdoria és a Palermo. A Samp két pontos előnnyel várhatja a záró fordulót a Palermoval szemben. A Genoa-i alakulat a Napolit fogadja, míg a szicíliaiak, a már kieső Atalanta otthonába látogatnak.  A sorsolást nézve, a „flamingók” könnyebb helyzetben vannak, de nézzük, mi történik, ha…?!

4. a Sampdoria, ha:        - Nyer a Napoli ellen, a másik találkozó eredményétől függetlenül megvan a BL selejtezőt érő helyezés.

- Döntetlent ér el, viszont a Palermo nem veri meg az Atalnatát.

- Veszít, ám Bergamoból a szicíliaiak nem tudják hazavinni a három pontot.

4. a Palermo, ha:             - Győz az Atalanta ellen, a Samp pedig csak döntetlent játszik a Napolival. Ebben az esetben pontegyenlőség lép fel, az egymás elleni eredményük számít először, ami döntetlen (Palermo 1-1 Sampdoria ill. Sampdoria 1-1 Palermo), majd ezután jön a gólarány, ezzel a palermoiak szerzik meg a negyedik helyezést.

- Győz és a Genoa-i alakulat kikap.

A Napoli hatodik helye nem forog veszélyben, se feljebb, se lejjebb nem tudnak lépni, ezzel jövőre az Európa Liga selejtezőében indulhatnak.

Úgy, mint a nápolyiak, a Juventus helyezése is biztossá vált már az utolsó forduló előtt, ez pedig a hetedik pozíció. Idei sorozatban borzasztóan gyengén teljesítő torinoi csapat, ezzel a produkcióval is odaért az Európa Liga selejtezőére. Igaz, ezért óriási köszönetet mondhat az AS Roma csapatának, ugyanis, ha a Coppa Italia döntőjébe nem a „Farkasok”, hanem az Udinese jutott volna be, búcsút inthettek volna a jövő évi nemzetközi kupaszereplésnek. Mivel a két döntős gárda, az Inter és a Roma is a Bajnokok Ligájában indul a következő szezonban, így a bajnokság hetedik helyén végző csapat indulhat az UEFA kupa utódjaként indított sorozatban.

A 38. fordulótól függetlenül jövőre a Serie B-ben folytatja az Atalanta, a Siena és a Livorno csapata.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seriea.blog.hu/api/trackback/id/tr942003416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása