Kevesebb, mint egy hónap, és kezdetét veszi mindenidők első, Afrikában rendezett labdarúgó világbajnoksága. Ennek megfelelően Marcello Lippi kihirdette 30 fős, bő keretét. Első ránézésre is jól látható, az ősz hajú mester a rutinos játékosoknak szavazott bizalmat, igaz, így is pár emblematikus figura csak otthonról nézheti a nyári világversenyt. Nagy hiányzók között Alessandro Del Piero, Antonio Cassano, Luca Toni vagy a régebben válogatottságát lemondó, ám idén a Squadra Azzurraba vissza-vissza vágyó, Francesco Totti nevét említhetjük meg.

 

Kapus poszton nagy meglepetés nincsen, elsőszámú hálóőrként Gigi Buffon (Juventus), míg tartalékként Marchetti (Cagliari), De Sanctis (Udinese) és Sirigu (Palermo) kapott helyet Lippi keretében.

A hátvédsort karrierük fénykorát már megélt öreg rókák, Cannavaro, Grosso (mindkettő Juventus) és Zambrotta (Milan), megbízható, jó teljesítményre képes Cassani (Palermo) és Maggio (Napoli), (reméljük – szerk.) a VB után világklasszisnak kikiáltható Chiellini (Juventus), valamit a feltörekvő fiatalság, Criscito, Bocchetti (mindkettő Genoa) és Bonucci (Bari) alkotják. Nagy kérdés, mekkora szerepet szán majd a szövetségi kapitány a fiatal tehetségeknek. Mindenesetre, Criscitoék számára nagy ugródeszkát jelenthet a dél-afrikai viadal.

A pálya középső alakzatában, eddig kicsit háttérbe szoruló játékosok mutathatják meg, mire is képesek, és ragadhatják magukhoz a karmesteri pálcát. Bár ez a bizonyos „pálca” nyilván Pirlo (Milan) kezében marad, ám olyan nagyszerű játékosok, mint De Rossi (Roma), Montolivo (Fiorentina), Marchisio (Juventus) és Palombo (Sampdoria), joggal törnek Tottiék nyomdokaiba. Meghívót postáztak még két veterán, óriási küzdeni tudásukról híres játékosnak, Camoranseinek (Juventus) és Gattusonak (Milan), valamint Pepe (Udinese), Cossu (Cagliari) és Candreva (Juventus) is Olaszország legjobbjai között van. Talán kijelenthető, ez a csapatrész tűnik a legerőteljesebbnek a taljánok keretében.

Igaz, a támadó szekcióban is akad bőven nagyszerű labdarúgó. Borriello (Milan), Gilardino, (Fiorentina), Iaquinta (Juventus), Pazzini (Sampdoria), Rossi (Villareal), Di Natale és Quagliarella (mindkettő Udinese) egytől egyig kiváló képeségekkel megáldott játékos. Legfőképp mozgékony, gyors csatárok neveit olvashatjuk, ami azt sejteti, hogy Lippi elsősorban 4-3-3-as felállásban játszatná csapatát.

Íme, egy lehetséges kezdőcsapat a közelgő világbajnokságra:

Buffon 

Zambrotta      Cannavaro      Chiellini      Criscito  

De Rossi

Camoranesi                                             Pirlo 

Iaquinta                     Di Natale

Pazzini

Érdekes, hogy a keretben nyolc Juventus játékos is helyet kapott, ami az Öreg Hölgy idei pocsék szezonját figyelembe véve, igen meglepő döntés.

Kisebb meglepetés viszont, hogy az Internazionale csapatából egy olasz játékos sem került be a bő keretbe, amit várhatóan május 18-án szűkít és hirdeti ki az utazók névsorát Marcello Lippi.


Világbajnokság csoportbesztása:

F csoport

Olaszország, Paraguay, Új-Zéland, Szlovákia

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seriea.blog.hu/api/trackback/id/tr1002001660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása